Șarpe observat în Mănăștur, pe strada Edgar Quinet: Nu stiu ce specie este dacă este sau nu veninos. Aveți grija! - FOTO


Un șarpe a fost observat pe strada Edgar Quinet, din cartierul Mănăștur, chiar la liziera pădurii. Blocurile s-au întins până aproape de pădure, astfel că, în acea zonă, de multe ori apar șerpi.

Cel care a fotografiat șarpele a spus că nu știe din ce specie este, dar din imagini nu pare a fi o viperă, astfel că acest șarpe nu poate pune probleme nimănui. 

A început sezonul viperelor la Cluj: Cum ne putem proteja de muşcătura veninoasă a şarpelui

Având în vedere că sezonul cald e deja aici, viperele au început să iasă din hibernare. În județul Cluj, singurele doze de ser antiviperin se află la UPU pediatrie și adulți.

Odată cu venirea primăverii, în munții noștri și nu numai, putem întâlni vipere. În această perioadă viperele ies de la hibernare, deci e bine să știm cum să ne ferim de astfel de întâlniri care pot fi periculoase și cum să procedăm în caz de mușcătură. În județul Cluj, singurele doze de ser antiviperin se află la UPU copii și adulți. Potrivit responsabilului de comunicare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Doru Danciu, la UPU adulți se află trei doze de ser antiviperin.

La UPU adulți există pregătite trei doze de ser antiviperin. Din fericire, anul trecut și în acest an nu s-a administrat nicio doză la UPU Cluj”, a declarat  responsabilul de comunicare al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Doru Danciu.


Comentarii Facebook