Șarpe de un metru capturat lângă Sala Polivalentă din Cluj

 

Părinții car se aflau în zona Sălii Polivalente din Cluj-Napoca au intrat în panică din cauza unui șarpe.

 

Oamenii au chemat autoritățile, iar jandarmii si un crescator de serpi au intervenit și au capturat șarpele, care a fost eliberat apoi la marginea Clujului, intr-o padure.

 

Eu l-am vazut numai acolo cand l-au scos un sarpe de apa. L-au luat si l-au bagat intr-o cutie si a plecat”, a spus cineva.

 

Un domn a trecut si in fata lui a trecut un sarpe si s-a ascuns. Au stat destul de mult acolo sa il scoata jandarmii. Sunt copii aici. N-ar fi ok sa mai vedem serpi”, a mai spus un clujean.

 

Specialisti au constatat ca nu sunt veninosi, ci chiar sunt benefici pentru ca vaneaza inclusiv soareci. Acestia banuiesc ca serpii au iesit din raul Somes si au ajuns in parc.

 

Cristian Baiaran, crescator de serpi: ”Era vorba despre un sarpe de apa. Este un sarpe neveninos, chiar benefic as zice, deoarece se mai hraneste, desi de apa, si cu rozatoare”.

 

Ioan Ghira, herpetolog: ”Acest specimen este o femela si a iesit din apa ca sa depuna oua. Ele cauta un loc mai umbros. Speciile ca acestea trebuiesc eliberate tot in zona Somesului pentru ca se hranesc cu pesti. Serpii de apa nu musca pentru ca au alte metode de aparare. Ele fie sasaie si sar la tine si daca nu le dai pace fac pe mortii in mana ta pana cand il lasi jos si fuge”, potrivit stirileprotv.ro.

 

Autoritatile ii avertizeaza pe trecatori ca, in cazul in care mai zaresc reptile, sa anunte serviciul unic de urgenta 112.

 

Comentarii Facebook