Șapte turiști au rămas blocați cu mașinile pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, aduși în siguranță de jandarmi - VIDEO


În urma unui apel la SNUAU 112, sâmbătă, 6 aprilie după-amiază, un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua.

Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră.

Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute.

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri. 

Toate cele 7 persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Reamintim iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare.


Comentarii Facebook