Săptămâna Voluntariatului la Cluj-Napoca. Vezi ce se va întâmpla în oraș săptămâna viitoare


Clujul va fi plin de evenimente de voluntariat în săptămâna următoare, cu ocazia celei de-a XIII-1 ediții a Săptămânii Naționale a Voluntariatului, organizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Iată care este programul:

12 mai


„Sustine voluntariatul”– eveniment stradal de promovare si sustinere a voluntariatului; trecatorii vor fi invitati sa isi exprime opiniile privind voluntariatul, fiind in acelasi timp informati despre oportunitati de voluntariat local sau international (Serviciul European de Voluntariat). Evenimentul va avea loc intre orele 14.00 – 18.00, in fata Casei Memoriale Matei Corvin (Strada Matei Corvin colt cu Virgil Fulicea);

13 mai


„Reference for Volunteers” - atelier dedicat modalitatilor de recunoastere a meritelor voluntarilor. Reprezentanti ai ONG-urilor clujene vor discuta metode de recunoastere a muncii voluntarilor si isi vor impartasi modele de buna practica in acest sector. Atelierul va avea loc la sediul Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca, participarea facandu-se pe baza de invitatie.

14 mai


„Sabores” – atelier intercultural cu specific spaniol sustinut de Julio del Pino, voluntar SEV din Spania. Atelierul va reprezenta o calatorie metaforica in cultura spaniola, din perspectiva limbii spaniole si a arhitecturii spectaculoase a tarii dar si cu o degustare culinara.

15 mai

 


„Hai sa dam o carte!”- aflat la a treia editie, evenimentul de colecta de carte are ca beneficiari de aceasta data o comunitate din zona rurala a Nepalului (primele doua editii s-au adresat comunitatilor rurale din Romania); toate cartile donate (exclusiv in limba engleza) vor contribui la dotarea primei biblioteci active din Dandagaon, Nepal. Evenimentul este organizat in colaborare cu Educational Capacity Building in Nepal si va avea loc pe Strada Eroilor (in zona monumentului Memorandistilor) intre orele 11.00 -17.00;
„O masa calda in SNV” – alaturi de grupul local de initiativa “O masa calda” vom pregati si servi o masa pentru un numar de 100 persoane beneficiare din cadrul Centrului Social de Urgenta Cluj-Napoca;

16 mai


„Give and Gain Day” – zi dedicata la nivel international voluntariatului corporatist in parteneriat cu Pro Vobis. Alaturi de voluntari din cadrul companiei MDM Group, vom amenaja spatiul verde din curtea Clinicii de Psihiatrie Pediatrica din Cluj-Napoca. Activitatea de voluntariat corporatist va avea loc in intervalul orar 10.00-16.00 si va implica pe langa angajatii companiei MDM Group si o echipa de medici rezidenti din cadrul clinicii precum si voluntari locali si internationali.

17 mai


„CalARTorie”- expozitie foto in aer liber realizata de voluntara Lisa Kostner din Austria. Expozitia va reflecta experienta voluntarei in Romania (atat activitatea de voluntariat cat si aspecte personale). Aceasta va avea loc in Parcul Mare, pe aleea secundara (din spatele Casinoului) intre orele 14.00-19.00.


Flashmob - flashmobul muzical (cu muzica live) va urmari promovarea voluntariatului intr-o maniera nonformala; acesta va avea loc in Piata Muzeului (zona Bisericii Franciscane) la ora 19.00;

18 mai


Seara voluntarilor – actiune de recunoastere a meritelor voluntarilor. Vor fi invitati voluntarii activi in SNV 2014, locatia fiind anuntata prin intermediul invitatiilor.

Evenimentul are ca scop mobilizarea a cat mai multe organizatii si cat mai multi voluntari care sa contribuie la dezvoltarea comunitatilor lor si la recunoasterea meritelor voluntarilor.

Organizarea Saptamanii Nationale a Voluntariatului la Cluj-Napoca este sustinuta de Uniunea Europeana prin Programul Tineret in Actiune din care este finantat proiectul “3G! Go.Give.Gain.” precum si din veniturile Centrului de Voluntariat Cluj-Napoca rezultate din Campania 2% din anul 2013.

Comentarii Facebook