Sancțiuni DURE la Serviciul de Ambulanță Cluj în cazul motociclistului decedat la Topa: Doi angajați au fost suspendați

 

Subsecretarul de stat Raed Arafat a anunțat că dispecerul  și medicul coordonator de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj au fost sancționați pecuniar și suspendați din funcții.

 

Amenzile aplicate celor doi angajați de către Direcția de Sănătate Public (DSP) Cluj sunt de 2.000 de lei, iar Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj va fi sancționat de aceeași instituție cu 20.000 de lei.

 

Există o hotărâre de guvern care permite ca Direcţia de Sănătate să aplice amenzi. Serviciul de Ambulanţă Cluj a fost amendat cu 20.000 de lei. Cei doi angajaţi au fost suspendaţi până la întrunirea comisiei de disciplină și sancționați cu 2.000 de lei”, a declarat secretarul de stat.

 

Potrivit acestuia, în viitor, astfel de cazuri pot fi evitate dacă toate instituţiile implicate în dispeceratul unic 112 nu mai închid legăturile până când nu se ia o decizie. ”Aici se va modifica procedura. Nimeni nu mai închide conferinţa până nu se ştie ce echipaj pleacă la intervenţie. Noi mergem spre integrarea dispeceratelor ISU şi ale Ambulanţei. Deja acest sistem funcţionează în 15 judeţe. La Cluj, integrarea se va realiza în câteva luni”, a mai spus Arafat.

 

Controlul a venit după ce dispeceratul SAJ Cluj nu a direcționat spre SMURD un apel venit pe 112. Este vorba despre un accident care s-a produs marți seara, în jurul orei 18.55, pe DN 1F, pe raza localității Topa Mică, unde motocilistul Dragoș Boroș a intrat într-un cap de pod și a suferit răni foarte grave.

 

Subsecretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că dispecerul de la SAJ Cluj a uitat să trimită un echipaj SMURD la acest accident.

 

IMAGINI ȘOC de la accidentul de pe Dealul Topa, soldat cu moartea unui motociclist VIDEO

Comentarii Facebook