Marti 5 Iulie

Samsari auto din Cluj cercetați de Poliție pentru un prejudiciu MARE. De 2 ani au lucrat liniștiți

 

Trei persoane, care administrau două firme clujene, sunt cercetaţi de poliţişti pentru evaziune fiscală prin care ar fi prejudiciat statul cu peste 2.000.000 de lei.

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de trei persoane, pentru evaziune fiscală. Este vorba despre doi bărbaţi de 37 şi 45 de ani, şi de o femeie, de 35 de ani, din Cluj-Napoca.

 

Din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că cei trei, în decurs de aproximativ 2 ani, în calitate de administratori pentru doi agenţi economici din Cluj-Napoca, ar fi omis să evidenţieze în contabilitatea societăţilor veniturile realizate din comercializarea pe piaţa internă a autoturismelor second-hand. 

 

Prejudiciul creat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale fata de bugetul consolidat al statului, TVA şi impozit pe profit, este de aproximativ 930.000 de lei, în cazul unei firme, şi de circa  1.140.000 lei pentru cea de a doua. 

 

Cercetările continuă în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj şi recuperarea prejudiciului total de peste 2.000.000 de lei.

 

Poliția economică Cluj a descins în 8 noiembrie 2014 la Târgul auto din Florești, unde au făcut o razie de amploare. Aceasta a fost, însă, prima acțiune de acest gen din ultimii ani. De atunci, polițiștii au mai deschis câteva dosare penale pe numele unor samsari care au prejudiciat bugetul de stat. 

 

RAZIE în Târgul de mașini de la Florești! Samsarii AUTO au fost BLOCAȚI la poartă - FOTO și VIDEO EXCLUSIV

Comentarii Facebook