Salvamarii de pe litoral sunt în grevă pentru că nu au mai fost plătiți

 

Salvamarii de pe litoral sunt de marţi în grevă, după ce nu au mai fost plătiți de la începutul sezonului estival. La acțiunea de protest participă cei aproximativ 400 de tineri salvamari.

 

Consiliul Judeţean Constanţa a întocmit, conform legii, încă din luna mai, proiectul de hotărâre de guvern privind alocarea a aproape 4,5 milioane de lei pentru plata salvamarilor şi a asistenţei medicale de pe plajă, actul normativ nu a ajuns nici acum pe masa guvernului, scrie rtv.net.

 

Șeful Asociaţiei salvamarilor din Eforie, Dan Motoc, a declarat că tinerii, studenţi, băieţi şi fete se descurcă fiecare cum pot pentru a se întreține.

 

Ministrul Turismului, Maria Grapini, a declarat la România TV că salvamarii nu au contracte cu ministerul.

 

Salvamarii nu au contract cu Ministerul. Deţinătorul de contract este obligat să constituie buget pentru salarii. Cel care are contract trebuie să depună cererea pentru buget la sfârşitul anului pentru anul viitor. Eu nu aveam cum să constitui buget dacă nu aveam cerere. Spre exemplu, cererea de la Primăria Costineşti a venit acum două săptămâni. Anul trecut la fel au procedat şi au primit bani din fondul premierului, lucru ilegal. Eu nu fac nimic ilegal, să răspundă cine greşeşte. Primăriile care au acum oameni neplătiţi nu au decât să-şi găsească resurse să plătească şi să aştepte rectificarea în 30. Primăriile nu ar trebui să lase neplătit niciun om şi nici să pună în pericol turiştii”, a declarat ministrul, care a spus că va ridica problema în şedinţa de Guvern de miercuri.

 

Grapini a precizat că va propune sancționarea autorităților locale.

Comentarii Facebook