Salarii de 50.000 de euro pe an pentru medici, la Targul de Cariere de la Cluj Napoca, din 13-14 noiembrie


1.300 de medici si-au cautat un loc de munca in strainatate la Targul de Cariere Medicale care s-a desfasurat la Cluj Napoca in perioada 13-14 noiembrie.

Cadrele medicale au fost atrase de salariile ofertante, care incep de la 3000 - 3.500 de euro pe luna.

"Aproximativ 1.300 de medici tineri si medici cu experienta, farmacisti, asistenti medicali, dentisti, studenti la medicina sau proaspeti absolventi au vizitat Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical si farmaceutic din Europa. Au fost prezentate oferte pentru locuri de munca permanente si temporare in strainatate, cu salarii de la 3.000 de euro in sus sau chiar 2.000 de lire/saptamana", au declarat organizatorii, intr-un comunicat de presa.

La targ au participat 15 agentii de recrutare, care au avut un pachet de apoximativ 5.000 de locuri de munca. Salariile oferite medicilor cu experienta au fost cuprinse intre 40.000 si 50.000 euro/ pe an, in tari precum Germania, Danemarca, Norvegia, Irlanda si Marea Britanie.

"Acest proces de angajare poate dura in medie intre o luna si sase luni. Totul depinde de durata obtinerii Certificatului de Conformitate si actelor de la Colegiul Medicilor. De indata ce medicii au aceste certificate, inregistrarea in sistemul de sanatate britanic nu dureaza mai mult de trei-patru saptamani, de exemplu. Limba straina este de asemenea o chestiune care implica timp pentru a deveni fluent in engleza, franceza sau germana. Daca se decid sa munceasca in Scandinavia, agentiile care recruteaza pentru Suedia, Norvegia sau Danemarca ofera cursuri de limba gratuite si cursuri de adaptare atat pentru medic, cat si pentru familia acestuia", a explicat Simona Oprea, organizatorul evenimentului.

Agentiile de recrutare au cautat specialisti in anestezie, medicina de urgenta, radiologie, medicina interna, chirurgie, dar si medicina generala.

Comentarii Facebook