Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Cluj protestează la București. Ei cer salarii mai mari

 

Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, alături de colegi din întreaga țară, protestează la București și solicită rezolvarea inechităților salariale. 

 

La protestul de miercuri, 25 mai, între orele 10.00- 14.00, participă salariații agențiilor pentru protecția mediului, comisariatelor județene ale gărzii de mediu din țară, precum și angajații din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ai Gărzii Naționale de Mediu. 

 

Oamenii se vor strânge în Piața Constituției din București, în fața Parlamentului României.

 

Această acțiune de protest a fost organizată datorită nemuțumirilor acumulate de către angajații din sistemul de mediu privind  inechitățile salariale  din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Alte forme de protest, respectiv greve spontane au fost organizate în toată țara, în decursul lunii aprilie, însă doleanțele salariaților nu au fost luate în considerare de către factorii de decizie din administrația centrală”, precizează salariații Agenției pentru Protecția Mediului Cluj. 

 

Sindicaliștii spun că prin actualul sistem de salarizare salariații nu sunt motivați să rămână în sistemul public, ci pleacă spre mediul privat. ”Precizăm că activitatea desfășurată de către agențiile pentru protectia mediului este extrem de complexă și cuprinde atât partea de reglementare din punctul de vedere al protecției mediului, biodiversitatea, deșeuri, monitorizarea factorilor de mediu. Totodată prin agențiile județene de mediu se asigură și serviciul de permanență  în caz de producere a unor poluări accidentale sau alte evenimente cu impact semnificativ asupra populației. De asemenea, menționăm faptul că, toate actele de reglementare pentru proiectele de infrastructură de transport, apă și deșeuri finanțate din fonduri europene sunt emise de către agențiile județene pentru protecția mediului. Nerezolvarea nemulțumirilor salariale pot duce la blocarea activității de reglementare și implict la reducerea absorbției fondurilor europene”, se mai arată în comunicatul sindicatului salariaților APM Cluj.

Comentarii Facebook