S-au săturat clujenii de restaurantele din oraș? Oamenii se plâng de calitatea mâncării și de prețurile exagerate: „Tipar toxic la 99% din restaurante”

Orașul de 5 stele Cluj-Napoca nu are o mare problemă în aceste zile cu mirosul de gunoi care adie prin toate cartierele, ci și cu rețeaua de restaurante din oraș.

O arată tot mai mulți clujeni nemulțumiți de prețurile extrem de ridicate și de calitatea „scăzută” a mâncării pe care o plătesc. Un clujean are o teorie interesantă, fiind de părere că e un tipar toxic adoptat în mai toate orașele mari: la început restaurantele se chinuie să ofere prețuri mici și mâncare bună, după care se culcă pe o ureche.

„Observ un pattern toxic la 99% din restaurantele din Cluj. Mâncare foarte bună în primele câteva luni până se face mare tam tam pe media, după încet încet scad din calitate la ingrediente, scad din porții și umflă prețurile. Este o strategie sau chiar nu le mai rezistă din punct de vedere economic, încât să facă asta sau trebuie să își închidă afacerea? Is it greed or need (n.r. este lăcomie sau nevoie)”, a transmis clujeanul.

Se pare că scenariul este răspândit și întâlnit în multe localuri, pentru că mulți oameni preferă să mănânce acasă pentru că nu mai suportă mâncarea de la restaurant. „S-a întâmplat cu foarte multe locuri unde obișnuiam să mănânc, de am ajuns să fac mâncare acasă 6-7 zile din 7, comparativ cu 1-2 acum câțiva ani. Jale”, a scris un alt clujean.

„În aceeași situație suntem și noi, doar dacă mergi mereu la ce se deschide nou atunci mănânci ceva bun. În rest toți sunt pe grafic în cădere, so weird”, a completat o tânără. „Sute de localuri pe care le frecventam prima au scăzut calitatea, apoi crescut prețul, apoi s-au închis”, se plânge o altă clujeancă.

„Da! Încă îmi aduc aminte prima dată când am mâncat burgerul la un local din Piața Muzeului. Doamne, cât de bun era și cu carnea excelent gătită și două bucăți și burgerul imens. Anul trecut efectiv erau niște scuipați și cu cea mai plină de zgârciuri carne în ei și scumpi. Nu e de mirare că s-au închis”, a fost o altă părere negativă, din zecile de păreri care îi vor face pe reprezentanții HoReCa să își regândească strategia pe termen lung dacă vor să reziste pe o piață pretențioasă precum Clujul.

Comentarii Facebook