S-au montat grinzile la două poduri de pe lotul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania


Mobilizare pe lotul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvania. S-a lucrat inclusiv în weekend la montarea grinzilor pentru două poduri de pe segmentul respectiv.

Muncitorii de la Strabag – Geiger Constructor au montat grinzile la două poduri pe Autostrada Transilvania, pe lotul – lipsă Chețani – Câmpia Turzii în acest weekend.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat pe 20 iulie 2021 licitație pentru proiectarea și execuția lotului Chețani – Câmpia Turzii, după rezilierea contractului cu Straco. Contractul pentru finalizarea lucrărilor la lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) a  fost semnat în octombrie 2022, iar asocierea de constructori are la dispoziție trei luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Astfel, conform contractului, lucrările ar trebui finalizate anul viitor, dar potrivit unor estimări, constructorii ar putea să le finalizeze înainte de termen. Finanțarea lucrărilor în valoare de 420,347 milioane de lei (fără TVA) este asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile. Acest tronson de autostradă are o lungime de 15,70 km.

Sursa foto: turdanews.net

Comentarii Facebook