Duminica 28 Aprilie

S-au demarat lucrările de întreținere pe drumul județean DJ 107T Măguri Răcătău. Zona montană oferă priveliști de poveste!


Autoritățile județene au demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean DJ 107T Mărișel – Măguri Răcătău. Sunt lucrări importante deoarece acest drum asigură accesul către o zonă montană superbă, cu un potențial turistic uriaș.

Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații normale, în condiții de siguranță, și vizează sectorul de 15,6 kilometri cuprins între kilometrul 8+000 și kilometrul 23+600, din care un tronson în lungime de 3,2 kilometri va fi asfaltat.

Vor fi executate, astfel, operațiuni constând în plombarea gropilor, colmatarea mecanizată a rosturilor și a crăpăturilor, tratarea burdușirilor și a tasărilor, lucrări de asigurare a scurgerii apelor din zona drumului prin curățarea și desfundarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, completarea de acostamente cu material pietros, refacerea camerei de cădere și a timpanelor la podețe precum și montare de parapet metalic.

În această fază se execută lucrări constând în săpături, desfundări de șanțuri și plombări. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de două luni, anunță Consiliul Județean. Forma șerpuită a drumului și natura bogată în verdeața care îl înconjoară, îi conferă locului o imagine de poveste.

Foto: Facebook/bluedot.ro

Comentarii Facebook