S-a stricat WC -ul smart al Clujului, care a costat mai mult decât casa lui Elon Musk


WC-ul smart cumpărat de Emil Boc pentru clujeni s-a defectat din nou. Clujul a cumpărat patru toalete publice de lux în 2018 de Primăria Cluj.

Pentru cele patru, Primăria Cluj a plătit 191.498 de euro, adică un WC a costat circa 50.000 de euro, mai mult decât a dat miliardarul Elon Musk pe ultima sa casă.

Primăria a avut nevoie de un an pentru a monta WC -ul în centrul Clujului, în Piața Lucian Blaga. Apoi, timp de un an, persoanele cu dizabilităţi nu au putut folosi toaleta, deoarece ”Dorel” a montat o scară în plus și a blocat acesul. 

Echipa de muncitori a venit de trei ori în total, pentru a rezolva problema. ”A treia încercare a fost cu succes - avem în şfârsit ACCES în toaleta accesibilă amplasată recent în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca! După ce iniţial a fost lăsată o treaptă serioasă la intrare, care mai apoi a fost redusă insuficient, într-un final s-a obţinut şi rezultatul normal şi firesc: o intrare în toaletă la nivel cu restul trotuarului, accesibilă tuturor persoanelor (inclusiv utilizatorilor de scaun rulant).

 Din păcate a fost nevoie de foarte multă muncă (sesizări, discuţii, deplasări în teren) pentru a obţine o schimbare atât de măruntă (dar extrem de importantă), încât ne întrebăm, retoric, care sunt şansele de a avea în viitorul apropiat o societate incluzivă şi atentă la nevoile tuturor persoanelor?", a fost anunţul de pe pagina de Facebook Acces Universal, conform Adevărul.ro

În iunie 2021, toaleta publică din Piaţa Lucian Blaga a devenit în sfârşit funcţională, dar acum este defectă. ”Pentru moment, automatul este defect. Vom remedia în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pt disconfort”, scria zilele trecute pe un afiş lipit pe uşa WC-ului.

Comentarii Facebook