S-a stins tatăl celui mai tânăr clujean ucis în Revoluție: ”Nimeni nu a plătit niciodată pentru moartea copilului său”


A murit Ștefan Ballai, tatăl celui mai tânăr martir clujean al Revoluției, Zoltan Ballai, după o viață plină de întrebări și de regrete. 

După o viață plină de tumult și amărăciune, s-a stins Ștefan Ballai, omul căruia ”Moartea copilului i-a destrămat întreaga familie”, după cum a scris gazetarul clujean Cătălin Suciu, pe pagina sa de facebook.

ZoltanBallai.jpg

Cât timp Ștefan Ballai a putut umbla, n-a fost nici o zi fără ca pe mormântul lui Zoli să nu fie o floare. A făcut două accidente vasculare cerebrale. Primul în ’90, la câteva luni după moartea copilului. Al doilea, 10 ani mai târziu”, precizează jurnalistul în aceași postare de pe pagina lui de facebook. 

Povestea lui Ștefan Ballai, publicată pentru prima dată în anul 2019 de către Actual de Cluj, este o poveste a durerii în care să ierți este imposibil. „Să iert? Cum aș putea să iert? Nu am cum să iert pe nimeni niciodată”, spunea Ștefan Ballai.

Articolul despre Zoli a stărnit amintiri dureroase, iar tatăl a povestit cu apăsare despre anii ce au trecut pe lângă el precum vântul, rapid și fără de înțeles „L-ați ucis pe Zoli, mi-ați luat viața și mie. Eu trăiesc așa, într-un fel oarecum ambiguu, de neînțeles, căci nimic din lumea asta nu mai are nici un sens. Am rămas singur”. 

272785123_4876604512378477_5737874578851223153_n.jpg

Acum s-a dus” a mai spus jurnalistul Cătălin Suciu „Nimeni nu a plătit niciodată pentru moartea copilului său. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”.

Comentarii Facebook