S-a scumpit ceapa, vedeta piețelor turdene! Importurile masive și închiderea afacerilor fermierilor au scumpit alimentul de bază


Unul dintre cele mai folosite alimente de către români s-a scumpit considerabil, iar în multe piețe și magazine un kilogram de ceapă costă între 8 și 12 lei. Vorbim despre ceapă, care este și vedeta piețelor turdene. 

Comunele din zona orașului Turda sunt renumite pentru ceapa roșie, care se cultivă cu greu în alte zone ale țării, din cauza terenului special de care are nevoie pentru a crește. Unii au încercat să o cultive și în Oltenia, dar nu au avut succes.

Dacă dai o raită prin Piața Centrală Turda trebuie să cumpănești bine înainte de-a achiziționa unele produse pentru că acestea s-au scumpit considerabil. Spre exemplu ceapa roșie, achiziționată de la producătorii locali din Viișoara sau Mihai Viteazu a ajuns să coste și 10 lei/kg! Asta în condițiile în care toamna trecută se vindea cu 3-4 lei, scrie turdanews.net.

Ceapa, un LUX pentru români! Importurile masive și închiderea afacerilor fermierilor au scumpit alimentul de bază

Ceapa a devenit un aliment de lux pentru români, iar prețurile ridicate din piețe și magazine au făcut ca acest ingredient esențial să devină inaccesibil pentru mulți cetățeni. Un kilogram de ceapă poate ajunge acum între 8 și 12 lei, afectând bugetul gospodăriilor.

Principalul motiv al acestei creșteri semnificative a prețurilor ar fi reprezentat de importurile masive de ceapă din ultima perioadă. Aceste importuri abundente au afectat în mod negativ producătorii locali, determinând mulți fermieri români să-și închidă afacerile din cauza imposibilității de a face față concurenței străine, spun specialiștii. 

Comentarii Facebook