Sambata 28 Martie

S-a lansat cartea ”Aviația clujeană” cu prilejul ”Zilei Internaționale a Aviației Civile” - FOTO


Cartea ”Aviața clujeană” a fost lansată la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj, vineri, 6 decembrie, cu o zi înainte de sărbătorirea ”Zilei Internaționale a Aviației Civile”,

În 7 decembrie 1944 a fost înființată organizația internațională a aviației civile, organizație care a pus bazele cooperării pe plan mondial a cooperării întregii aviații. Este un moment important. Felicităm Asociația Română pentru Propaganda și Istoria Aeronauticii Cluj, pe domnul președinte, general Iosif Rus, pe domnul colonel Buzenchi. Dânșii realizează o activitate extraordinară de promovare a aviației. Sub coordonarea domnului colonel Laurențiu Buzenchi, Asociația a editat o carte deosebit de importantă, ”Aviația clujeană”. Este vorba despre istoria aviației militare, istoria aviației civile. Primul zbor la Cluj a fost în anul 1017. În decembrie 1918, în cinstea Marii Uniri s-a realizat un zbor pe acest amplasament. Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a avut în 1996 32.000 de pasageri, iar în acest an peste 2,9 milioane. Consiliul Județean Cluj a avut o contribuție deosebită pentru realizarea acestei performanțe. De asemenea, colaborarea aviației militare cu cea civilă a fost deosebită de bună și vom avea în continuare acțiuni comune”, a declarat David Ciceo, director Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj.

Lansarea cărții precede celebrarea ”Zilei Internaționale a Aviației Civile”, prilej cu care va fi organizată și o expoziție cu fotografii, care surprinde cele mai importante etape din dezvoltarea Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj.

Încercăm prin această carte să aducem la cunoțtința publicului aceste personalități ale aviației clujene. Cartea va fi donată șa școli și licee, dar poate fi citită și pe site -ul nostru arpia-filialacluj.ro”, a spus colonelul Laurențiu Buzenchi.

Comentarii Facebook