S-a dus PDL, s-au dus şi banii pentru firma de casă MBS Group din Turda

 

Firma MBS Group SRL, din Turda, agreată în timpul guvernării PDL pentru construcţia de patinoare şi săli de sport, are acum probleme financiare. 

 

Despre patronul firmei MBS Group, fostul consilierul local PD-L, Gabriel Silagyi (foto), s-a spus că a apărut pe harta celor agreaţi să facă afaceri cu statul, în special cu Ministerul Dezvoltării Regionale. 

 

În perioada 2008-2012, MBS Group a câştigat cam tot ceea ce se putea câştiga în materie de afaceri cu statul. În momentul în care PDL a pierdut puterea şi afacerile lui Szilagy au intrat într-un declin.

 

Pe rolul Tribunalului Comercial Cluj, o societate de pază, Aka Group Safety SRL, a cerut declanşarea procedurii de insolvenţă în cazul MBS Group din Turda ca urmare a neplăţii unei sume de 54.547 lei. Reprezentanţii firmei AKA Group Safety SRL susţin că firma din Turda nu a plătit serviciile de pază efectuate la Complexul de Nataţie din Otopeni, pe perioada derularii lucrărilor. Dacă cererea va fi admisă, judecătorul va desemna un lichidator judiciar care va administra MBS Group. Contractul construirii Complexului de Nataţie din Otopeni a fost unul foarte bănos pentru MBS Group. Societatea a câştigat licitaţia pentru construirea acestui complex, valoarea investiţiei fiind de 94 de milioane de lei, aproape 21 de milioane de euro.

 

O altă problemă financiară pe care MBS Group SRL trebuie să o rezolve este legată de societatea Dran Construct din Ploieşti, care a demarat procedurile de executare silită. Potrivit unor surse judiciare, Dran Construct are de recuperat suma de 200.000 de lei, iar cei de la MBS Group au refuzat în mod repetat, din motive necunoscute, să facă plata. ”Firma Dran a efectuat o lucrare pentru societatea MBS Group. Am somat firma din Turda să ne facă plată, nu a vrut și am mers în justiţie, iar acum ne aflăm în fază de executare silită”, a spus lichidatorul Radu Podea.

 

Societatea lui Silagyi a mai construit Patinoarul din Braşov, suma pusă în joc fiind de 35 de milioane de lei. De asemenea, societatea MBS Group a efectuat lucrările de reparaţii ale drumului turistic, Răchiţele -Ic – Ponor. 

 

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu a precizat că lucrările sunt finalizate în proporţie de 70 la sută, cu excepţia lucrărilor la poduri care nu au fost licitate. Cu alte cuvinte, vom avea un drum nou cu poduri vechi, deoarece în prezent nu au fost găsiţi bani pentru aceste lucrări. 

Comentarii Facebook