Joi 23 Septembrie

S-a aflat câte autobuze autonome cumpără Clujul! Vor fi autobuze autonome, dar cu șofer la volan


Autobuze autonome cumpărate de Primăria Cluj-Napoca. Câte autobuze autonome vor fi cumpărate a explicat viceprimarul Dan Tarcea.

Primăria Cluj-Napoca va cumpăra 14 autobuze autonome, care sunt cu șofer de fapt. 

Suntem în etapa de a pregăti licitația pentru lansarea procedurii de achiziție publică în vederea încheierii unui acord-cadru cu o durată de 4 ani pentru furnizarea 14 autobuze autonome destinate transportului public de persoane. Valoarea este de 27,3 milioane de lei fără TVA. Aproximativ 1,9 milioane de lei pentru un autobuz autonom.

Noi ne dorim să cumpărăm două tipuri de autobuze. Mașina se conduce singură, dar șoferul trebuie să rămână alert și gata să preia controlul dacă mașina nu poate să execute sarcina sau manevra.

Cele care sunt la nivelul patru, conducătorul va trebuie să fie pregătit să preia controlul numai în condiții complexe sau atunci când situațiile meteorologice o impun.

Autonomia în ore de funcționare va fi între 9 și 12 ore, cu 12 pasageri la bord”, a explicat viceprimarul Dan Tarcea, la Radio Cluj

Aceste autobuze ar urma să circule pe liniile scurte din zona zero a Clujului. Inițial s-a spus că vor fi cumpărate 2 autobuze autonome, dar acum sunt 14.

Comentarii Facebook