Rugaciune pentru pruncii nenascuti inca la catedrala "Schimbarea la fata"


Episcopia Grego-Catolica de Cluj-Gherla organizeaza sambata, 27 noiembrie, de la ora 18.00, o seara de rugaciune pentru copiii nenascuti inca, la catedrala "Schimbarea la fata".

Rugaciunea este organizata in comuniune cu intreaga Biserica Catolica si va debuta cu Slujba de Vecernie, iar apoi credinciosii se vor ruga pentru fiintele nenascute inca.

"Printr-o scrisoare adresata membrilor Conferintei Episcopilor Catolici din Romania, PF Lucian Muresan, Arhiepiscop Major al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica indeamna intreaga Biserica sa se alature initiativei Sfintului Parinte Benedict al XVI-lea, care va celebra sambata, in Bazilica 'Sfantul Petru' din Vatican, o Veghe solemna dedicata vietii nascande. Suveranul Pontif indeamna ca 'in Bisericile particulare, episcopii sa prezideze ceremonii similare', astfel incat, intr-un singur glas si cu o singura inima, Biserica Catolica de pe toate meridianele sa raspunda invitatiei de a celebra viata si a da o marturie ecleziala comuna pentru o cultura a vietii si a iubirii", sustin reprezentantii Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

La eveniment va lua parte si PS Florentin Crihalmeanu, episcop de Cluj-Gherla.

Comentarii Facebook