Vineri 16 Aprilie

Rromii care l-au bătut pe studentul clujean în Piața Mărăști au fost ELIBERAȚI. Procurorii nu au atacat sentința!

 

Cei doi frați romi care l-au bătut pe studentul Ionuț R., în Piața Mărăști, pentru că nu i-a lăsat să își parcheze BMW -ul pe trotuar în stația de autobuz, au fost eliberați.

 

Studentul și-a retras plângerea de agresiune, iar judecătorii clujeni i-au eliberat, fără ca procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca să atace sentința. 

 

În temeiul art. 207 alin. 1 CPP raportat la art. 242 alin. 2 CPP şi art. 211 CPP înlocuieşte măsura arestării preventive luată prin încheierea penală nr. 39/C/A/25.06.2014 a Judecatoriei Cluj-Napoca faţă de inculpatii : - VARGA BOBY MARIAN, şi VARGA ROBERT CĂLIN ambii deţinuti în prezent în IPJ Cluj, cu măsura preventivă a controlului judiciar. 

 

În temeiul art. 215 alin. 1 CPP pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatii VARGA BOBY MARIAN si VARGA ROBERT CALIN sunt obligati să respecte următoarele obligaţii: 1. să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; 2. să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; 3. să se prezinte la Poliţia comunei Nimigea , jud. Bistrita Nasaud , organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a CPP pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatii VARGA BOBY MARIAN si VARGA ROBERT CALIN sunt obligati să nu părăsească teritoriul judetelor Cluj si Bistrita Nasaud , decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura preventivă. În temeiul art. 215 alin. 3 CPP atrage atenţia inculpatilor VARGA BOBY MARIAN si VARGA ROBERT CALIN că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare conform art. 205 alin. 1 CPP. Pronunţată în şedinţa publică, azi , 17.07.2014 , ora 12,30”, se arată în sentința Judecătoriei Cluj-Napoca.

 

Procurorii nu au făcut recurs, iar cei doi frați au fost eliberați.

 

 

Studentul Ionuț R. (foto) a fost bătut în 16 iunie, de frații Boby Varga, 22 de ani, și Călin Varga, 17 ani. Cei doi, sunt din din judeţul Bistriţa-Năsăud și au încercat să își parcheze BMW -ul pe trotuarul din stația de autobuz din Piața Mărăști. Un student de 21 de ani le-a arătat că parcarea este interzisă, moment în care cei doi romi și tatăl acestora au coborât din mașina pentru a-i da o lecție. 

 

Din înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere amplasate la casa de amanet Goldbox din Piața Mărăști rezultă că în data de 16.06.2014, în jurul orei 18.45, inculpații Boby Varga şi Călin Varga, împreună cu martorul Varga Petru staţionează autoturismul marca BMW, cu nr. de înmatriculare BN - 04... în staţia RATUC. Aceştia sunt atenţionaţi de către persoana vătămată R.Ionuț, care aştepta împreună cu martora F.Romina pe trotuarul de lângă marcajul format din linie zig-zag care semnifică interzicerea staţionării vehiculelor, iar pe fondul unei nemulţumiri legate de această observaţie, la momentul 18:45:32, inculpatul Boby Varga îi aplică persoanei vătămate o lovitură cu pumnul drept în zona feţei, determinându-i căderea pentru scurt timp pe asfalt. Persoana vătămată este lovită apoi cu piciorul, în timp ce încerca să se ridice, de către inculpatul Călin Varga, care s-a deplasat la locul altercaţiei, pentru a-i oferi ajutor fratelui său. Acesta împinge cu forţa persoana vătămată, iar în momentul în care victima încearcă să obţină explicaţii de la cei doi agresori, este lovită cu pumnul stâng de către inculpatul Boby Varga în zona feţei, la ora 18:45:41. 

 

La interval de nici două secunde, inculpatul Călin Varga îi aplică persoanei vătămate o lovitură cu pumnul drept, din nou în zona feţei, determinând-o să se retragă doi paşi în spate. În acest moment, în timp ce persoana vătămată îşi ţinea mâna întinsă spre agresori pentru a-i opri să mai exercite violenţe asupra sa, inculpatul Boby Varga loveşte din nou victima cu o lovitură puternică de pumn stâng, în partea dreaptă a feţei”, se arată în sentința prin care cei doi frați au fost arestați preventiv. 

 

În același document, procurorii susțin că agresorii au plecat după ce l-au snopit în bătaie pe student, fără a mai fi interesați de parcarea mașinii. 

 

Victima a fost operată la Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială, unde a fost operat. În jurul orei 23.00, tatăl studentului a fost informat despre cele întâmplate și a murit ca urmare a unui infarct. 

 

Studentul Ionuț R. are nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale.

 

Judecătorul a apreciat că ”lăsarea în libertate a inculpaților Boby Varga și Călin Varga ar reprezenta o încurajare a săvârșirii unor fapte similare atât de către inculpați, dar mai ales de către persoane care au această tendință văzând lipsa de fermitate a justiției”.

Comentarii Facebook