Royal School in Transylvania, la al 5-lea început de an școlar


Royal School in Transylvania, instituţie privată de învăţământ care şi-a deschis porţile în 2015, are deja 125 de elevi înscrişi în ciclurile primar, gimnazial şi liceal, cu două săptămâni înainte de începerea unui nou an şcolar.

Pentru cei care doresc o alternativă cu diferenţe majore faţă de sistemul românesc de învăţământ, Royal School in Transylvania rămâne - pentru clujeni şi cei din zona Transilvaniei - o alegere excelentă.

Actualmente, elevii şcolii provin din 23 de ţări diferite. Multiculturalismul şi simţul civic al cetăţeanului educat la nivel global sunt la ele acasă. Fiind o şcoală mică, atmosfera familială îşi lasă o puternică amprentă pe formarea tinerilor, cu credințe și norme de viață specifice. Te simţi bine făcând parte din această comunitate!

royal 2.jpg

Situată în zona centrală a Clujului, şcoala are sediul într-o clădire modernă, certificată verde (CBC), beneficiază de dotări care satisfac cerinţele severe europene din domeniu, oferind un mediu creativ unic, vesel şi sănătos pentru educarea şi creşterea copiilor. Educaţia centrată pe elev, clasele cu număr redus de tineri (max. 20 de elevi/clasă), cu profesori dedicaţi şi pasionaţi de pregătire continuă, cu dorința de a împărtăşi din experienţa lor (raportul elevi:profesori este de 4:1), face ca învăţarea să fie un proces natural şi plăcut.

La Royal School in Transylvania predarea se face exclusiv în limba engleză, conform National Curriculum of England (NC) şi Cambridge Assessment International Examination (CAIE). Este important de știut că acest CAIE este cel mai mare furnizor non-guvernamental de examene și calificări din lume. A face parte din comunitatea CAIE înseamnă că Royal School are acces la cele mai bune resurse primare, secundare şi avansate disponibile la ora actuală oriunde în lume.

royal 3.jpg

Royal School este unică prin faptul că foloseşte ce e mai bun din cele două programe, pentru a se asigura că are o ofertă academică puternică şi de încredere – probabil cea mai bună ofertă din lume. În școală, începând cu vârsta de 7 ani, se oferă învăţarea unei limbi moderne şi suplimentar exersarea, cultivarea limbii materne: română, maghiară, germană, franceză şi spaniolă se fac de 2 ori/săptămână, începând cu vârsta de 4 ani.

Ca în orice sistem de învăţământ, există avantaje şi dezavantaje. Iată câteva dintre ele:

În cazul NC şi CAIE, multe dintre programele oferite sunt considerate a fi la nivel înalt şi par a fi greu accesibile acelora care au un potenţial mai scăzut. CAIE oferă, în schimb, opţiuni pentru intrarea la nivel ”Core” (nivel de miez, esenţă) sau „Extins”. În plus, pentru ca orice sistem de educație să fie considerat valoros, el trebuie să fie riguros (se acceptă min. 90% prezență din cele 180 de zile de şcolarizare dintr-un an şcolar) şi să beneficieze de un sistem de testare/examinare/evaluare obiectiv şi unitar. Integritatea este totul - toate lucrările examenelor sunt expediate în Regatul Unit, la Cambridge, pentru evaluare.

Acest sistem încurajează dezvoltarea continuă, provoacă gândirea profundă, analitică şi dezvoltă abilităţi specifice; cu siguranţă ponderea avantajelor este în favoarea acelora cu orientare academică, din păcate, nu şi pentru cei care aleg o cale vocaţională.

royal 4.jpg

Un sistem integral de la nivelul primar (clasa “0” începe la vârsta de 4 ani) până la nivelul A (clasa a 13-a) este în interesul suprem al copilului - schimbarea acestui sistem cu altul foarte diferit poate duce la dificultăţi. Atunci când părinţii aleg această cale de educaţie pentru copiii lor, este important să-şi efectueze corect calculele financiare. O educaţie de calitate costă oriunde în lume, iar cea mai bună investiţie este în educaţie. Royal School in Transylvania are cele mai mici taxe de şcolarizare din România pentru o şcoală acreditată Cambridge şi Cobis. Acest tip de învăţământ este recunoscut la nivel global şi în afara Angliei există în jur de 10.000 de şcoli care oferă acest sistem de predare.

Royal School in Transylvania oferă o mare varietate de posibilităţi de evaluare şi de învăţare. Elevii nu servesc informaţii „alimentate cu linguriţa”, ci învaţă strategii pentru descoperire şi explorare.

Învăţarea independentă aduce varietate atunci când elevii sunt suficient de maturi pentru a-şi asuma responsabilitatea acţiunilor. Elevii dobândesc abilităţi de învăţare pentru tot parcursul vieţii: cercetare, lucru în echipă, învăţare independentă, managementul timpului, revizuire, filtrare, reflecţie, gândire critică, leadership, responsabilitate.

Calificările CAIE pe care le oferă Royal School sunt apreciate la nivel înalt în peste 1.400 de instituţii de învăţământ superior din 195 de ţări.

Daca simţiţi că locul copilului dumneavoastră este într-un astfel de sistem educaţional, vă aşteptăm cu drag la Royal School in Transylvania să ne cunoaştem! Pentru acest an şcolar mai sunt câteva locuri libere.

Comentarii Facebook