Marti 16 August

Rosal anunță o nouă campanie de colectare a deșeurilor electronice la Cluj. Când va avea loc

Rosal anunță că cea de-a treia acţiune de colectare a deşeurilor electrice din acest an se va desfăşura sâmbătă, 28 martie 2020 şi va fi organizată împreună cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca.


În contextul pandemiei de Coronavirus, cu scopul limitării și a prevenirii posibilelor îmbolnăviri, desfășurarea campaniei decolectare a DEEE din data de 28.03.2020 va avea loc doar la punctul de colectare situat pe str. Bucium FN, în intervalul orar 8  14 astfelpopulaţia având posibilitatea să depoziteze DEEE în condiţii de siguranţă pentru mediu şi sănătate. 


Agenţii economici sunt rugaţi să anunţe în prealabil intenţia de a se debarasa de deşeurile electrice provenite din casare iar persoanele fizice sunt rugate să nu arunce aceste deşeuri împreuna cu deşeurile menajere. 


Conform contractului de salubritate, DEEE sunt preluate de operatorul de salubritate cu titlu gratuit, la solicitarea beneficiarului.

Colectarea selectivă a deşeurilor de echipamentele electrice şi electronice (DEEE) este un aspect important pentru protecţia mediului înconjurător dar şi pentru sănătatea populaţiei din următoarele considerente:

▪ DEEE nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice; DEEE distrug mediul datorită substanţelor toxice pe care le conţin şi care, depozitate necorespunzător, ajung în sol, ape şi aer; (ex. un televizor poate polua  5mde sol timp de 30 ani, frigiderele conţin freon, o substanţă responsabilă de distrugerea stratului de ozon care protejează atmosfera de radiaţiile UV).
▪ DEEE sunt în mare parte reciclabile; ex. telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate si nu aruncate la întâmplare; prin reciclarea componentelor din DEEE se evită/se micşorează extragerea de materii prime care duc la degradarea calităţii mediului.


Acest domeniu este reglementat de Ordonanţa de urgenţă nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice care abrogă Hotărârea de Guvern nr. 1037/2010. 


Informaţii suplimentare puteți obține la dispeceratul Rosal - tel. 0264-456863(gratuit din reţeaua Romtelecom);

 

Comentarii Facebook