Luni 28 Noiembrie

Romii din Huedin s-au jurat în biserică. Au dus un sicriu și s-au culcat în el pentru a jura - VIDEO


Romii din Huedin au pus stăpânire pe oraș, iar ultima aberație a fost organizarea unui ritual de jurăminte și blesteme.

Duminică după-masă, la biserica ortodoxă de pe strada Poștei a fost dus un sicriu pentru un ritual de jurăminte și blesteme. Jurămintele erau de genul că nu au făcut ceva, blestemele pentru cei care au scos poveștile. ”Jur că n-am f****-o”, rostește unul dintre bărbați în sfânta biserică.

Preotul Ioan Tonca a fost cel care i-a pus să jure.

Protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan, a sesizat Mitropolia. ”Este oribil ce s-a întâmplat. Și eu am rămas… nu mai am cuvinte. L-am sunat pe mitropolit și i-am spus. L-a oprit de la slujire”, spune pentru INFO Huedin protopopul din Huedin, Dan Ionuț Lupuțan.

Preotul paroh al bisericii spus că și el e șocat. ”Nu pot să-mi revin de când am văzut. Mi-am dat seama din prima imagine că a fost ieri pentru că a dus fiica mea niște flori la biserică și le-am văzut în față. Preotul Tonca a fost ieri dimineață la biserica din Bolic, iar asta s-a întâmplat după-masă, în biserica de pe strada Poștei, unde avea drept de slujire. L-am sunat pe părinte și l-am întrebat: Părinte, ce s-a întâmplat ieri în biserică? Acesta mi-a răspuns: Au venit niște țigani să se jure. Și l-am întrebat: Chiar în biserică i-ați băgat să faceți circul ăla? E foarte grav și foarte aberant ce s-a întâmplat”, spune preotul paroh Tudor Petrovici.

Mitropolia Clujului anunță că preotul Ioan Tonca a fost oprit ”de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte”.

Ca urmare a relatărilor apărute în mass-media, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și

funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Bogdan Ivanov.

Comentarii Facebook