Românii vor fi nevoiți să plătească o taxă lunară pentru Trinitas TV



Postul de telviziune al Bisericii Ortodoxe Române, Trinitas TV, se pare că se va trandorma într-o televiziune de stat, după ce românii vor cotiza lunar pentru sprijinul televiziunii Patriarhiei.

Un ordin intern al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2015, le cere preoţilor din subordine să cotizeze lunar câte 0,07 lei/lună de familie din parohie către televiziunea Patriarhiei Române, Trinitas TV, scrie Adevarul.ro.

Realizatorul B1 TV Cătălin Striblea a publicat pe blog un document prin care Episcopia Slatinei şi Romanaţilor cere ca fiecare familie să susţină financiar activitatea Televiziunii şi Radioului Trinitas.

Acesta susţine că taxa, deşi mică (0,07 lei pe lună), se adună celor mai vechi şi astfel feţele bisericeşti vor avea un nou motiv să ne bată la uşă.

Acum, ştiu că suma vi se pare mică, dar fiecare picătură contează. Pentru că un preot dintr-un sat cu 500 de familii are de dat la mai-marii săi cam 35 de lei şi tot aşa”, spune Cătălin Striblea.

Conform lui Stribleaa, suma maximă pe care BOR ar putea să o strângă într-o lună din cotizațiile pentru Trinitas este de 560 de mii de lei, respectiv 1,5 milioane de euro pe an.

Comentarii Facebook