Romania reala, promovata printr-un proiect al Asociatiei "Support for Youth Development" din Cluj-Napoca


Asociatia "Support for Youth Development" din Cluj-Napoca a demarat proiectul international "Romania Seen Through Your Camera", are vizeaza combaterea prejudecatilor tinerilor straini legate de Romania.

In perioada 20-28 august, 30 de tineri, din 6 tari (Franta, Letonia, Italia, Polonia, Portugalia si Romania), vor cutreiera Transilvania si vor realiza fotografii, filmulete si testimoniale, pentru promovarea Romaniei reale.

"Proiectul este itinerant, tinerii urmand sa calatoreasca in Maramures (Barsana, 20-21 august), Cluj-Napoca (22 august), Apuseni (Garda de Sus, 22-24 august), Sibiu (25 august), Brasov (26 august) si Sighisoara (27 august). In aceste locatii, tinerii vor intra in contact direct cu comunitatea locala prin seri interculturale si ii vor familiariza pe localnici cu traditiile si cultura tarii din care provin. Pe parcursul proiectului, participantii vor uploada fotografiile facute si vor scrie articole pe site-ul proiectului, romania.s4yd.ro", a precizat Andra Hututui.

Fotografiile si filmutele vor fi distribuite in cele 6 tari participante la proiect, iar in 2012 Asociatia "Support for Youth Development" din Cluj-Napoca va organiza va relua actiunea in alte regiuni ale Romaniei.

Proiectul este finantat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Tineret in Actiune, actiunea 1.1.

Comentarii Facebook