România a fost ”invadată” de avioane, după prăbușirea avionului in Donetk. VEZI harta curselor

 

O harta publicata de FlightRadar24 si redistribuita pe Twitter de presa internationala arată că spatiul aerian al Ucrainei a fost evitat de majoritatea zborurilor.

 

Cele mai mari companii din Europa au spus că vor evita Ucraina, după prăbușirea avionului Malaysia Airlines și moartea a 295 de persoane. 

 

Lufthansa, Turkish Airlines și Air France au renuțat să mai survoleze Ucraina.

 

Conform hărții oferite de FlightRadar24.com, zborurile spre Turcia și alte destinatii mai indepartate din Asia au fost deviate si trec acum prin Romania, Bulgaria sau Grecia.

 

ROMATSA informeaza ca este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, dupa accidentul aviatic din Ucraina, si ca asigura deja o crestere de trafic aerian de 25-30% ca urmare a rerutarii zborurilor in contextul conflictului din tara vecina.

 

ROMATSA este pregatita sa faca fata eventualei cresteri a traficului aerian, ca urmare a accidentului aviatic din Ucraina. Regia a luat deja masurile necesare pentru a asigura, in siguranta, serviciile de navigatie aeriana pentru aeronavele care survoleaza spatiul aerian al Romaniei. In cazul in care vor exista solicitari din partea EUROCONTROL, regia este pregatita sa asigure mai multe sectoare de dirijare simultan”, se arata intr-un comunicat remis Mediafax, joi seara, de Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

 

Creșterea de trafic este de 25 - 30%.

Comentarii Facebook