RoboCamp, la Cluj! Elevii învață să își programeze propriile jocuri VIDEO



Transylvania College organizează în perioada 11-15 iulie o tabără de vară menită să îi atragă pe copii spre domeniul programării și ”computer science”, cei mici având ocazia să învețe de la specialiști în IT cum să își programeze propriile jocuri pentru Xbox și PC.

Astfel, timp ce 5 zile, 28 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, atât de la Transylvania College, cât și de la alte licee din Cluj-Napoca, se vor juca, dar își vor și stimula creativitatea și gândirea logică, învâțând totodată să programeze un joc video, folosind platforma Kodu, dezvoltată de Microsoft.

 

 



”Noi trebuie să îi pregătim pe copii pentru viață. Acesta este rolul școlii, dar nu știm ce îi așteaptă după ce termină. Nu știm ce tehnologii o să fie disponibile atunci și nuj știm de ce fel de aptitudini vor avea nevoie, așa că acesta este un prim pas prin care să ne asigurăm că elevii noștri sunt pregătiți pentru orice”, a declarat Jeannette Jones, profesoară de computing în cadrul Transylvania College și responsabila pentru RoboCamp.

Tematica și ideile din spatele acestei tabere sunt aduse la Cluj prin intermediul unei românce stabilite în SUA, profesor în cadrul departamentului de Informatică și Inginerie Software din cadrul Universitătii Auburn, din Alabama, Dr. Daniela Marghitu.

Dr. Marghitu a inițiat un program similar în urmă cu mai bine de 10 ani în Statele Unite ale Americii, pentru a-i atrage cât mai mult pe cei mici spre domeniul informatic, iar acum, în colaborare cu cei de la Transylvania College, a transpus experiența și modelul taberelor organizate de ea în State și la Cluj.

Astfel, cei 28 de elevi beneficiază de un curriculum folosit și în școlile americane, iar profesorii vor fi instruiți chiar de Daniela Marghitu, care are o experiență academică de peste 20 de ani și numeroase manuale și lucrări științifice publicate în SUA.

”Am lucrat cu doamna directoare (n.red a Transylvania College) de vreo 3-4 luni, iar ceea ce le-am dat a fost întreg curriculum folosit de mine pe copii în America și testat pentru mai mult de 10 ani. Au avut acces la absolut toate materialele. Tot ce am folosit eu în America am putut să aduc și aici”, a declarat Dr. Daniela Marghitu.

Profesorul universitar a spus că în următoarea etapă a RoboCamp se va introduce și robotica, precizând că își dorește să poată obține fonduri astfel încât să implementeze acest tip de tabere și în România, la un nivel mult mai mare.

”În primul rând, cred că folosind experiența unui program care deja există, pentru noi este o confirmare că putem să aducem în România programe de top pentru copii și pe această cale va fi o schimbare pe care ne-o dorim cu toții și anume de tabere active pentru copii noști. Copiii care au ales această tabără vor petrece 8 ore zilnic nu în fața calculatorului, ci împreună cu calculatorul, dar și făcându-și noi prieteni”, a declarat și Simona Baciu, directorul Transylvania College.

Comentarii Facebook