Rezidențiat 2020! Pentru a se înscrie la rezidențiat, viitorii medici stau la cozi și se expun riscului îmbolnăvirii cu COVID-19


Sute de medici rezidenți, care vor să se înscrie la examenul de rezidențiat stau la cozi interminabile pentru a-și face analizele medicale. În tot Clujul se face numai într-un loc, ceea ce crește riscul îmbolnăvirilor. 

Unii candidați la examenul de Rezidențiat 2020 așteaptă chiar și opt ore la coadă pentru a-și face analizele, unii venind la coadă din timpul nopții.

Analizele se fac numai la Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, pentru o analiză de sânge și o adeverință, care se puteau face oriunde. la Cluj, însă, Direcția de Sănătate Publica a stabilit un singur centru unde se fac analizele, care costă 50 de lei. Circa 1000 de rezidenți trebuie să își facă analizele până în 20 20 octombrie, dar capacitatea de procesare este de 120 de pacienți pe zi.

Înțeleg ca jumătate dintre ei au fost deja evaluați. Le-am solicitat celor de la DSP sa identifice încă două centre cel puțin, sa nu existe risc de aglomerare, dar nemulțumirea lor e ca trebuie sa astepte afara…asta e situația si e decizia medicilor. Normal ar fi sa aiba mai multe variante și sper sa rezolvăm azi”, a declarat Mircea Abrudean.

Examenul de Rezidențiat 2020 va avea loc în 15 noiembrie, centrele universitare din București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, anunță dejeanul.ro.

Comentarii Facebook