Rezervația Cheile Turzii, distrusă de mașinile de teren și de haosul off-road - VIDEO și FOTO


Mașinile de teren își fac de cap și în Cheile Turzii. Un clip postat pe o rețea de socializare duminică după-amiază prezintă o scenă care i-a îngrijorat pe iubitorii de natură.

Cheile Turzii pentru 99% din noi inseamna natura, drumetie. Pentru altii inseamna sa distrugă natura. Imaginile ce apar pe internet sunt facute in rezervatie naturala duminica dupa-masa!

În apa traiesc si pesti! 

Rog a trage un semnal de alarmă, ca să se termine aceste practici o dată pentru totdeauna”, ne-a semnalat un cititor.

-------------

UPDATE

Haosul pornește de la faptul că Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP)  nu reușește să termine o procedură pe care au comunicat că o termină până în decembrie 2020, pentru a putea fi încheiate parteneriate în Consiliile Județene și Agenție. Astfel, rangerii și-ar putea continua activitatea în rezervații și alte zone, precum este și cea de la Cheile Turzii.

Fără baza legală nu mai putem acționa în rezervație pentru că de anul trecut toate ariile protejate din România țin de ANANP la Bucuresti. Ei trebuiau sa definitiveze o procedura prin care sa se poate încheia local parteneriate cu ei. Acolo e o creație plină de PSD - ALDE si de inapți, care nu reușesc sa termine procedura… Țin blocate proiecte pe tot teritoriul național. CJ Cluj le-a făcut o grămadă de comunicări, dar degeaba”, ne-a spus o sursă.

Agenția are un singur om la nivelul județului Cluj, Simona Borogean, care e înconcediu de maternitate. Președintele ANANP este Adi Croitoru.

Reprezentanții CERT s-au delimitat de cele filmate în Cheile Turzii.


Comentarii Facebook