Revolutionarii vor deveni fermieri! Vezi cat teren vor primi


Secretarul de stat din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor, George Costin, a anuntat  la Cluj ca revolutionarii vor primi terenuri in extravilan pentru a-si constitui ferme.

"Am avut o discutie cu domnul ministru Tabara, pentru ca este o lege si prevederea legala spune ca trebuie sa li se acorde acestor oameni o suprafata de pana la 10.000 de metri patrati de teren extravilan. Doresc sa identificam suprafete de teren extravilan si sa le dam revolutionarilor pentru a face ferme", a declarat secretarul de stat.

George Costin a mai spus ca revolutionarii nu vor primi terenul in orice conditii. "Vom incerca sa facem cateva ferme la nivel de judet. Le punem conditii clare. Eu la nivelul secretariatului nu voi face demersuri pentru scoaterea terenurilor din administrarea ADS pana cand revolutionarii nu se vor constitui ca asociatii si nu vor fi pregatiti. Agricultura nu se face pe suprafete de teren mici. Sper sa gasim cateva zeci de hectare, sute de hectare, dar conditionam primirea terenului de infiintarea unor ferme", a mai spus secretarul de stat din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor.

Din luna iulie se va face o evidenta la nivel national in privinta terenurilor libere pe care le detine Agentia Domeniilor Statului (ADS), iar apoi acestea vor fi trecute in proprietatea revolutionarilor.

Comentarii Facebook