Vineri 2 Decembrie

Revin la Cluj-Napoca studenții! Prima bandă de pe Observatorului este iarăși parcare - FOTO


Studenții revin în Cluj-Napoca, iar prima bandă de pe strada Observatorului a redevenit parcare publică.

Primarul Emil Boc a tăiat parcările și a redat acel spațiu traficului, dar studenții sunt de altă părere. În repetate rânduri, primarul le-a transmis studenților că ar face bine să vină la Cluj, dar să își lase mașinile acasă.

Studenţii au facilităţi pe care le vom menţine în continuare, cu privire la transportul în comun. Cei de la buget au două linii gratuite, 50 la sută plăteşte Primăria şi 50 la sută plăteşte universitatea. Pentru cei care sunt la taxă, 50 la sută, pe două linii plăteşte primăria, 50 la sută suportă studentul. În orice variantă, primăria susţine transportul studenţilor gratuit pe cel puţin două linii în oraş”, a declarat primarul la o emisiune radio online.

Primarul le cere să își lase mașinile acasă. ”Înţeleg să vii cu maşina, să îţi aduci lucrurile la cămin sau la garsonieră, este firesc, în toată lumea se întâmplă acest lucru, dar maşina pleacă după aceea acasă. Studentul rămâne, maşina pleacă. În Cluj, studenţii au ca opţiune transportul public gratuit, pe două linii şi bicicleta, ca transport pe care pot să îl aibă, acolo unde pistele de bicicletă permit, pentru a putea circula decent în oraş. Studenţii vor avea de observat că nu se tolerează blocarea arterelor de circulaţie majore cu maşini, cum era Observatorul, plin de maşini”, a mai spus edilul șef. 

Comentarii Facebook