Revelion 2022 Cluj-Napoca: Care sunt locațiile din Cluj-Napoca unde vor fi organizate focuri de artificii


Focurile de artificii vor fi organizate în noaptea de Revelion în patru locații, aprobate deja de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj. 

Este vorba despre Cetățuie, Bună Ziua, Iulius Mall și parcul Iuliu Prodan, din Zorilor. 

Colegii noștri de la avizare-autorizare au emis acordul pentru jocuri de artificii în zonele precizate, însă nu este suficient doar acordul ISU. Conform legii trebuie să obțină acord și de IPJ și de la Primărie.

HGR 1104 din 2014 prevede că doar pentru jocurile de artificii care folosesc dispozitive pirotehnice de agrement din categoriile 3 și 4 necesită obținerea acestor acorduri.

Pentru municipiul Cluj-Napoca au fost eliberate acorduri pentru 4 locații diferite în privința organizării jocurilor de artificii în preajma trecerii între ani”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, locotenent colonelul Andrei Biriș.

Primarul Emil Boc a spus că nu va mai organiza concert sau focuri de artificii în centrul orașului, ci vor fi organizate patru focuri de artificii mai mici, dar fără prezenșa publicului.

Vom organiza focuri de artificii, din locuri distincte ale orașului. Locurile le vom comunica în preajma Revelionului, după ce vom obține aprobări. Vor fi locuri de unde să se vadă în cât mai multe părți ale orașului.

Nu voi solicita bani de la Consiliul Local și HCL, vom folosi resursele din sponsorizare, pentru a nu utiliza bani publici. Vom avea 3 - 4 locații din zone vizibile ale Clujului, unde oamenii se vor putea uita de acasă. Atât, mai mult nu îmi voi asuma, sub rezerva modificării legislației. Dacă se va modifica legea, vom organiza eveniment pentru cei cu certificat verde. Nu consider că este o discriminare, consider că este o formă de respect față de sănătatea publică a clujenilor. Statul are obligația să protejeze sănătatea publică a tuturor, adică să ia măsuri pentru a respecta sănătate, cu respectarea dreptului de opțiune de a nu te vaccina. Nimeni nu te poate obliga, dar statul este obligat să ia măsuri pentru protejarea sănătății publice”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook