Miercuri 24 Aprilie

Rețea de traficanți de droguri, destructurată de polițiști. Cannabisul era vândut și la Dej - VIDEO

 

Șapte persoane bănuite de trafic și consum de droguri aduse din Spania au fost reținute în județul Bistrița Năsăud. Polițiștii au confiscat canditatea de 10 grame de cannabis şi 750 grame rezină de cannabis (haşiş).

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud, au efectuat cercetări, începând cu luna ianuarie 2012, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc de către un bărbat de 31 ani, din Bistriţa. Acesta este suspectat că procura şi comercializa tinerilor de pe raza municipiului Bistriţa, cannabis şi rezină de cannabis, cu suma de 50-60 lei per gram.

 

Ulterior au fost extinse cercetările cu privire la mai alte şase persoane, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul drogurilor. Drogurile comercializate de grupare proveneau din Spania, fiind introduse ilegal în Romania, sau trimise prin firme de curierat. În cauză, s-a colaborat cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Tîrgu Mureş şi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud”, precizează polițiștii de la crimă organizată.

 

În 24 ianuarie, poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au prins în flagrant doi dintre suspecţi, în municipiul Dej, în timp ce încercau să comercializeze 610 grame rezină de cannabis.

 

Cercetările au continuat cu efectuarea a şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, care au fost conduşi la sediul S.C.C.O. Bistriţa-Năsăud, fiind ridicate totodată, în vederea confiscării, 40 grame rezină de cannabis.

 

Cei 7 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic şi consum de droguri de risc.

 

În 25 ianuarie, cei şapte au fost prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, propunere însuşită de către instanţa de judecată pentru patru dintre ei, iar faţă de ceilalţi trei s-a luat măsura obligării de a nu părăsi localitatea.

 

În cauză, a fost ridicată în vederea confiscării, cantitatea totală de 10 grame de cannabis şi 750 grame rezină de cannabis (haşiş).

Comentarii Facebook