Duminica 28 Aprilie

Regretul unei familii de clujeni: Am vrea să mergem cu autobuzul la serviciu, dar durează prea mult. Cum răspunde Primăria


Problema traficului din Cluj-Napoca îi nemulțumește pe mulți dintre șoferi, iar unii dintre ei ar prefera să folosească mijloace alternative de transport, însă nu este rentabil pentru ei.

La fel este și cazul unui clujean, care propune introducerea unei taxe pentru accesul cu mașina în centrul orașului. Acesta a precizat că el și soția sa folosesc două mașini, dar prefera să meargă cu autobuzul sau bicicleta până la serviciu, însă durează prea mult pentru a ajunge la destinație.

Avand in vedere circulatia infernala din oras care face practic inutilizabil transportul in comun dar si mersul pe jos sau cu bicicleta (din cauza poluarii produsa de masinile care se deplaseaza foarte incet), nu va ganditi, dumneavoastra ca primar, dar si consiliul local, sa introduceti o taxa pentru intrarea in centru orasului. Eu consider ca un abonament anual pentru zona centrala care sa aiba un pret semnificativ ar rezolva mult problemele. Odata scoase o parte dintre masinile mici transportul in comun ar deveni mult mai eficient si multi mai multi oameni ar apela la el. Toti bani colectati din astfel de abonamente ar putea ajunge la transportul in comun pentru infiintarea de trasee noi si suplimentarea celor existente si de ce nu si la programul ClujBike. Inteleg foarte bine ca ar fi o masura nepopulara dar in acelasi timp cred ca e singura masura care ar salva centrul orasului. Deocamdata sunt putini cei care renuntala masina personala pentru a lua autobuzul pentru ca nu castiga timp deloc, mai mult in autobuz nu poti filtra gazele celorlalte masini din trafic asa cum poti intr-o masina personala. Sotia mea si cu mine folosim 2 masini ca sa ajungem la serviciu desi nu ne dorim acest lucru. Am prefera sa mergem cu biciclata sau cu transportul in comun dar ne ia prea mult timp si incercam sa ne ferim cat putem de gazele de esapament”, se plânge clujeanul.

Reprezentanții municipalității susțin că se lucrează la proiecte care vor ajuta la prioritizarea transportului în comun, pentru a diminua timpul de parcurs.

In acest an, in care au fost demarate lucrari majore pe majoritatatea arterelor importante din oras in vederea modernizarii, traficul a avut mult de suferit. Primaria are in vedere prioritizarea transportului in comun, iar acest lucru se va realiza prin destinarea unor benzi de circulatie mijloacelor de transport in comun. In aceasta situatie, timpii de parcurs ar fi mult diminuati si ar incuraja folosirea transportului in comun, in defavoarea autoturismelor personale. Se vor face analize in acest sens cu specialistii in domeniu si se vor dezbate propunerile in comisia de circulatie, iar decizia se va face publica”, i-au transmis reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook