Regizoarea Mona Marian, de la Teatrul Național Cluj, a murit RĂPUSĂ de o boală necruțătoare

 

Regizoarea Mona Marian, de la Teatrul Național Cluj, a încetat din viață, iar colegii sunt îndurerați. 

 

Pe site-ul oficial al Teatrului Național Cluj a fost postat un anunț plin de durere: ”Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun şi aducem un ultim şi pios omagiu preaiubitei noastre colege şi prietene, Mona Marian, de douăzeci de ani regizoare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, trecută la cele veşnice azi, 16 septembrie, după o lungă şi grea suferinţă.

 

Creatoare a multor spectacole de referinţă, conferenţiar asociat dr. al Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi director al Teatrului de Păpuşi ”Puck“, Mona Marian avea marea putere de a coaliza energiile actorilor cu care lucra, poseda excepţionale calităţi pedagogice şi era un admirabil animator teatral. Îi vom păstra memoria mereu vie în inimile noastre”.

 

Mona Marian a fost internată în 2012 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, cu Borelioză sau boala Lyme.

 

Fiicele regizoarei au cerut atunci ajutor pe Facebook, deoarece cheltuielile cu acest tratament erau foarte mari. ”Deşi Mona a încercat cu toată puterea să ascundă boala care o macină, mă vad în situația de a face publică starea ei de sănătate și de a căuta sprijinul vostru.

 

Mona a fost diagnosticată cu o afecțiune necruțătoare. Este vorba despre o forma atipică de Scleroză Multiplă sau de o alta afecțiune neurologică degenerativă care însă, din cauza lipsei tehnologiei, în Romania nu poate fi identificată… Musculatura a început să cedeze, mănînca cu greutate, nu mai poate vorbi, se miscă extrem de greu. Mama se zbate în capcana propriului trup…Avem mare nevoie de suportul vostru”, au scris pe Facebook.

Comentarii Facebook