Recordul mondial stabilit de un clujean, dar care nu a fost omologat de cei de la Cartea Recordurilor! Cine a fost Ștefan Sigmund - FOTO


Ștefan Sigmund este clujeanul care în 1996 a doborât recordul mondial la fumat țigări simultan. Acesta a fumat 800 de țigări deodată, dar recordul nu a fost omologat pentru a fost părea nebunesc.

Cartea Recordurilor a motivat că nu omologhează acest record pe motiv că ar instiga la obiceiuri nesănătoase, dar pe lista recordurilor sunt multe absurdități care au fost acceptate.

În 31 ianuarie 1996, românul de origine maghiară Ștefan Sigmund, 29 de ani la acea vreme, a fumat în centrul Bucureștiului 800 de țigări cu filtru în doar șase minute. Țigările au fost prinse de un dispozitiv special creat chiar de el, din lemn, iar printr-un tub Ștefan Sigmund trăgea din toate cele 800 de țigări în același timp. Imagini de la acel eveniment nu s-au păstrat, cu excepția unei fotografii. 

Ștefan Sigmund a reușit cu un an înainte, la Cluj-Napoca să fumeze simultan 750 de țigări, dar a vrut apoi să ajungă în Cartea Recordurilor.

Clujeanul a mai făcut și alte nebunii, printre care a reușit să mănânce în doar patru minute, 29 de ouă fierte și a sărit de la 41 de metri înălțime în Tarnița. Cert este că în urma unei astfel de sărituri a rămas paralizat de la brâu în jos.

Puține lucruri se mai știu despre Ștefan Sigmund, dar în acei ani era o ică vedetă națională. Acesta a apărut de multe ori la televiziunile de atunci, iar la săritura în Tarnița s-au adunat la lacul de acumulare de lângă Cluj-Napoca mii de curioși. 

ij6wrf51q8691.webp

Comentarii Facebook