Record negativ al natalității în România. Mai puțin de 180.000 copii născuți în 2013


România a atins un nou record negativ al natalității, cel mai mic număr de nou-născutți după al doilea război mondial, anul trecut fiind înregistrați mai puțin de 180.000 de nou-născuți, anunță preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei.


"2013 a fost primul an în care numărul de născuţi vii este mai mic de 180.000. După revoluţie s-a înregistrat un trend descrescător, au mai existat şi mici perioade de creştere, dar 2013 a marcat acest minim. Din seriile de date, este evident că am atins minimul din 1960, dar e aproape sigur că reprezintă minimul de după al doilea război mondial", a spus Tudorel Andrei, potrivit Mediafax.

Acesta a explicat că pe parcursul perioadei de tranziţie, scăderea populaţiei a fost cauzată în principal de imigraţie, însă anul trecut proporţia s-a inversat, iar principala cauză a scăderii populaţiei a fost sporul natural negativ.

Tudorel Andrei a precizat că reducerea populaţiei a fost cauzată anul trecut în proporţie de 95% de sporul negativ al populaţiei.

"Avem aproape un echilibru între migraţie şi emigraţie, sub 10.000 de persoane", a completat şeful INS.

Comentarii Facebook