Record de furturi de capace de canal la Cluj-Napoca! 25 de capace de canal au fost furate azi-noapte!

 

Autoritatile sunt ingrijorate de amploarea pe care o ia furtul de capace de canal la Cluj-Napoca. De la inceputul anului, desi nu a trecut inca nicio luna, au fost furate 94 de capace, dintre care 25 azi-noapte.

Furturile din noaptea de 27/28 ianuarie au avut loc in zonele  strazilor Partizanilor, Bumbesti, Caracal, Lombului, Sobarilor, Ariesului, Actorului, Viilor, Paris,, Baladei, Fraternitatii, Brates, Patriciu Barbu, Salajului, Rovine, Oasului,Snagov, Fabricii, Calea Turzii, Al.Vaida Voievod, Giordano Bruno etc. existand posibilitatea sa mai fie descoperite capace lipsa si pe alte strazi, pe masura ce se desfasoara actiuni de verificare.

"Un pericol suplimentar este reprezentat de faptul ca mai recent (ianuarie 2011) au fost furate pana si semnele de circulatie cu care personalul CASSA a semnalizat caminele de pe care s-au furat capacele pina la  montarea altora noi", a declarat Lucian Croitoru, seful Departamentui Relatii Publice Companiei de Apa Somes SA.

Contrar parerii locatarilor de pe strazile afectate de furturile de capace de camin , care sustin ca aceste capace sunt furate pentru a fi vandute la case private, Compania este de alta parere.

"Un capac de camin de pe retelele publice nu poate fi utilizat pentru a fi folosit la  acoperirea unor camine de genul celor amplasate in curtile caselor private, datorita atat faptului ca dimensiunile acestor capace difera foarte mult, cat si datorita faptului ca un capac furat este de regula inutilizabil fara rama sa proprie " ori ramele capacelor furate raman incastrate in betonul/asfaltul strazii sau carosabilului, neputand fi astfel furate. Cel mai probabil capacele furate ajung la REMAT-uri (din Cluj-Napoca sau zone apropiate). Desi Compania noastra are conventii cu REMAT-urile (de neacceptare a unor astfel de materiale la cumparare) si intreprinde si demersuri de verificare prin sondaj la ele, suntem totusi convinsi ca bucatile de capace de fonta, sparte, inglobate in cantitati de alte deseuri metalice, se strecoara totusi la vanzare in aceste unitati", sustine Lucian Croitoru.

Costul unui capac cu tot cu rama variaza intre 300 si 550 lei noi, la care se adauga timpul si manopera angajatilor si mai recent costul semnelor de circulatie de semnalizare furate.

Comentarii Facebook