Reacție alergică la doar 5 minute de la vaccinarea anti-Covid. Ce s-a întâmplat


Un cadru medical dintr-un spital din Prahova a avut reacție alergică la vaccinul anti-Covid la doar 5 minute de la administrarea acestuia.

Acesta știa însă că are alergii la unele medicamente, potrivit Realitatea PLUS.

"Primele reactii au aparut la 5 minute de la vaccinare, era in camera de supraveghere post-imunizare. Reactiile au fost: inrosirea fetei, intepaturi/furnicaturi in zona barbiei si senzatie de sufocare, durere de cap. Cadrul respectiv a fost cooperant tot timpul. Cam in 10 minute, conform epidemiologului de la centrul de vaccinare (este unul dintre centrele din Ploiesti), persoana si-a revenit, nemaifiind prezent niciunul dintre simptomele amintite. Persoana respectiva se stia ca fiind alergica la unele medicamente, dar la niciuna dintre substantele continute de vaccin. Nu a necesitat internare", informează autoritățile județene.

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, până la data de 7 ianuarie 2021, în județ au ajuns 2.750 de doze de vaccin anti SARS-CoV-2, scrie și realitateadeprahova.net.

Dintre acestea, 2.234 au fost consumate (ora raportării – 13:30), alte 516 fiind în curs de administrare personalului medico-sanitar. Vestea bună este că în cazul județului Prahova nu au fost raportate doze pierdute.

Comentarii Facebook