Razii de amploare în Cluj! Polițiștii au reținut 10 persoane


Polițiștii clujeni au efectuat mai multe razii în județul Cluj, în cursul săptămânii trecute, fiind efectuate peste 200 de controale si peste 100 de filtre în trafic.

În perioada 16 – 22 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 4 acţiuni, o percheziţie şi 242 de controale, precum şi 115 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Astfel, în cadrul acţiunii au fost constate 34 de infracţiuni, dintre care 31 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară, economico-financiară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 31 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, zece au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de trei dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate patru persoane urmărite şi au fost puse în aplicare patru mandate de executare a pedepsei închisorii.

Oamenii legii au verificat activitatea a 96 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 152 de entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 888 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au fost nevoiţi să aplice 1.625 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 15 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 151 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 1.417 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale. Cele mai numeroase abateri rutiere au vizat nerespectarea limitei legale de viteză.

Poliţiştii rutieri au reţinut 153 de permise de conducere şi au retras 48 de certificate de înmatriculare.

Totodată, s-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Comentarii Facebook