Razie la comercianții din Mănăștur. Polițiștii au dat amenzi de peste 17.000 de lei, în doar câteva ore


Polițiștii clujeni au desfășurat, vineri, o acțiune, împreună cu polițiștii locali, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit.

La data de 8 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca – Secția 4 Poliție, împreună cu polițiștii locali, au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea activităților comerciale ilicite și pentru asigurarea unor condiții de piață corecte, prin eliminarea produselor de proveniență ilicită și a evaziunii fiscale”, informează IPJ Cluj.

Astfel, între orele 10:00-13.00, polițiștii au acționat, cu precădere, în piețele agro-alimentare de pe raza de competență, precum și în zona străzilor Calea Florești și Izlazului.

În cadrul acțiunilor, au fost controlate 13 societăți și centre comerciale, precum și 11 producători agricoli.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 de lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, a Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică. De asemenea, sancțiunile privesc nerespectarea normelor rutiere și a prevederilor unor hotărâri de consiliu local.

Comentarii Facebook