Razie la Cluj-Napoca pentru a verifica respectarea măsurilor împotriva COVID-19. Câte persoane au fost amendate


Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat, luni, 4 ianuarie, o serie de acţiuni pe raza municipiului Cluj-Napoca, în special în zonele unde se pot crea aglomerări de persoane. 

În cadrul acţiunilor, s-a urmărit verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, conştientizarea populaţiei cu privire la necesitatea respectării acestora, menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea riscului rutier. 

Prima etapă a acţiunii, desfăşurată în intervalul orar 17.00 - 19.00, a avut drept obiectiv verificarea operatorilor economici, respectiv terase, restaurante, săli de jocuri şi centre comerciale. 

Totodată, în această etapă, s-a verificat şi respectarea normelor de protecţie sanitară aplicabile în mijloacele de transport persoane.

În cea de-a doua etapă, desfăşurată în intervalul orar 23.00 - 01.00, poliţiştii au verificat respectara interdicţiei de circulaţie a persoanelor pe timp de noapte, fiind instituite filtre rutiere pe principalele artere din municipiu. 

Forţele implicate au legitimat peste 220 de persoane şi au verificat aproximativ 100 de vehicule în trafic.

Totodată, au fost controlate un număr de 22 de societăţi comerciale în vederea respectării normelor instituite în contextul actual al stării de alertă. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, 27 dintre acestea în conformitate cu prevederile Legii 55/2020. 

De asemenea, au fost aplicate sancţiuni conform OUG 195/2002R privind circulaţia pe drumurile publice şi conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. 

Comentarii Facebook