Razie de amploare la taximetriștii din aeroporturi. Câte amenzi s-au dat


Polițiștii de la  Transporturi și Direcția Rutieră au organizat  o acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului în regim „TAXI” și „în regim de închiriere”, în zona aeroporturilor din România.

În intervalul 11 - 12 septembrie a.c., polițiștii au verificat 458 de autovehicule și legitimat 362 de persoane, fiind aplicate 161 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 64.500 de lei”, informează IGPR.

Din totalul sancţiunilor, 37 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 121 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 2 la alte acte normative.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 7 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, dintre care una de conducerea unui vehicul fără permis de conducere - faptă prevăzută de articolul 335 alineatul (1) din Codul penal și două infracțiuni de - conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe - faptă prevăzută de articolul 336 alinentul (1) din Codul penal.

La activitățile de control au participat specialişti din cadrul Registrului Auto Român, jandarmi și polițiști locali.

Comentarii Facebook