Razie de amploare în trafic, la Cluj-Napoca. Câți bicicliști și conducători de trotinete au fost amendați


Polițiștii de la Rutieră au desfășurat, în perioada 5-6 septembrie, mai multe acțiuni punctuale în vederea întăririi gradului de disciplină rutieră și prevenirii accidentelor de circulație generate de conducerea sub influența alcoolului sau a vitezei excesive pe raza municipiului Cluj-Napoca. 

În cadrul acțiunilor polițiștii au legitimat peste 740 de persoane și au verificat 641 de vehicule. 

Ca urmare a controalelor efectuate, polițiștii au aplicat 170 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pentru depășirea vitezei legale, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, iar față de 35 de conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile. 

Totodată, 14 persoane au fost depistate în timp ce conduceau un autovehicul, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, față de 6 dintre acestea polițiștii întocmind dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

În urma neregulilor privind starea tehnică a autovehiculelor, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor s-a verificat și respectarea prevederilor legale de către conducătorii de biciclete/trotinete, 5 dintre aceștia fiind sancționați contravențional.

Comentarii Facebook