Raed Arafat: Ministerul Sănătăţii interzice taxarea vizitatorilor la spitale


Secretarul de Stat, Raed Arafat, a declarat că Ministerul Sănătății interzice taxarea cetățenilor aflați în vizită la spitale și condiționarea acestora de a cumpăra halate sau botoși de unică folosință.

"Am primit reclamaţii privind condiţionarea vizitatorilor la accesul în spital, respectiv obligarea acestora de a achiziţiona botoşei sau halate de unică folosinţă, unele chiar fără niciun bon. Ordinul din decembrie privind reglementarea programului de vizită în spital interzice condiţionarea sau taxarea vizitatorilor la intrarea în spital", a spus secretarul de stat, conform Mediafax.

Raed Arafat a mai precizat că va modifica acel ordin, adăugând o precizare referitoare la achiziționarea de botoși si halate de unică folosință, pentru a avea acces în spital.

"O astfel de măsură nu are nicio relevanţă privind oprirea sau eliminarea riscului de transmitere a unor boli infecţioase, aşa ceva nu se practică nicăieri. Conducerea spitalului, dacă doreşte, poate distribui botoşi şi halate de unică folosinţă numai în secţiile de terapie intensivă. În rest, este nejustificat", a mai spus secretarul de stat.

Comentarii Facebook