Raed Arafat, despre motociclistul mort la Topa: Ambulanța Cluj a uitat să trimită SMURD -ul la caz - AUDIO

 

Subsecretarul de stat Raed Arafat a acuzat dur Serviciul de Ambulanță Județean Cluj de neglijență în serviciu, în cazul accidentului în care a murit un motociclist, marți seara, pe Dealul Topa.

 

Vezi AICI VIDEO de la accident!

 

Raed Arafat susține că dispeceratul Serviciului de Ambulanță Cluj ”nu a alertat echipajul SMURD -ului. Dispecerul nu a mai alertat echipajul și a întârziat 35 de minute. Poliția a sesizat că nu a ajuns nicio ambulanță la fața locului. Atunci (dispecerul) a depistat că nu a fost anunțat echipajul (de la SMURD). Este o problemă de neglijență gravă. Echipajul SMURD -ului a primit apelul abia la 19.35 și atunci a plecat. Dar era la 35 de minute de la apelul de urgență”.

 

Arafat suține că Serviciul 112 și-a făcut bine treaba. ”112 a dat apelul direct la cei care intervin. 112, dacă era vina lui, nu ajungea nici Poliția. Vina aparține doar dispeceratului medical de la Ambulanță”, a declarat Raed Arafat. 

 

Subsecretarul de stat a precizat că vina aparține exclusiv Serviciului de Ambulanță Cluj. ”La dvs. SMURD -ul nu are dispecerat, ci Ambulanța îl trimite în misiune. La doctorul Simu (n.red. Horea Simu, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Cluj) a fost problema cu anunțul între dispeceratul medical și echipajul care pleacă. Se putea să fie și un echipaj de-al lor (al SAJ Cluj). Dispecerul lor a uitat să anunțe echipajul SMURD”, a mai precizat Arafat.

 

Subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, care se ocupă de medicina de urgență, a spus că nu se pune problema ca cei de la Ambulanță să fi avut prea mult de lucru, marți seara, și astfel să se explice neglijența. ”Nu au scuze! Echipajul SMURD -ului era liber. Deci nu se punea problema. E o deficiență de anunț. Nu au anunțat la timp cazul. După ce au stabilit cine pleacă, au uitat să anunțe echipajul”, a mai spus Arafat.

 

Raed Arafat a precizat că datele anchetei vor fi anunțate în această după amiază.

 

INCREDIBIL! Motociclistul de la Topa a murit pentru că Serviciul de Ambulanță Cluj a uitat să trimită SMURD -ul

Comentarii Facebook