INCREDIBIL! Motociclistul de la Topa a murit pentru că Serviciul de Ambulanță Cluj a uitat să trimită SMURD -ul

 

Motocilistul care a murit în accidentul de marți seara, de pe dealul Topa, ar fi putut fi salvat dacă cineva nu ar fi uitat să trimită ambulanța SMURD la acest caz.

 

La ora 18.58 a fost făcut apel la 112 cu mesajul accident grav cu un motociclist, la 36 de km de Cluj, în localitatea Topa. La ora 19.10, un paramedic a oprit în trafic și a început să resusciteze pacientul. La ora 19.30, Raed Arafat a fost informat că ambulanța nu a ajuns la accident. La ora 19.35 SMURD -ul a plecat din stație. Potrivit lui Arafat, uitaseră să trimită ambulanța. La ora 20.00, participantul în trafic a oprit resuscitarea, iar la 20.10 a ajuns la accident și ambulanța SMURD și a constatat decesul”, ne-a scris unul dintre martorii la acest accident.

 

Accident la Topa! Un motociclist a murit după ce s-a ”înfipt” într-un cap de pod

 

Potrivit secretarului de stat, Raed Arafat, a existat o întârziere între apelul primit la dispeceratul medical și momentul în care solicitarea a ajuns la echipajul de pe ambulanță. O echipă a Direcției Sanitare Cluj a fost trimisă marți seara în control, iar primele rezultate ale anchetei vor apărea în cursul zilei de miercuri.

 

Dragoș Boroș a pierdut controlul asupra motocicletei pe Dealul Topa și a intrat într-un cap de pod. Medicii susțin că rănile suferite erau incompatibile cu viața.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 1

 

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat că primele date ale anchetei arată că vina aparține Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj, care primește apelurile de la 112 și le distribuie. ”Cel de la dispeceratul Serviciului de Ambulanță Cluj decide dacă intervine o ambulanță SMURD sau una de la SAJ Cluj. Acum a uitat să mai trimită apelul mai departe și s-a întârziat 35 de minute”, a declarat Arafat.

 

Ancheta efectuată a stabilit că Serviciul 112 nu a avut nicio vină în acest caz, așa cum s-a crezut inițial. ”Cei de la 112 au acționat corect. Dovadă că poliți a ajuns la acest caz”, a mai spus Arafat.

 

Vom reveni cu o înregistrare audio cu subsecretarul de stat Raed Arafat, șeful sistemului de urgență din România.

 

Raed Arafat, despre motociclistul mort la Topa: Ambulanța Cluj a uitat să trimită SMURD -ul la caz - AUDIO

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE 2

 

Bărbatul care i-a acordat primul ajutor motociclistului, până la sosirea SMURD -ului, este angajat ca paramedic la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj, iar marți seara se afla în afara orelor de program. El a oprit în trafic și l-a resuscitat pe Dragoș Boroș.


Foto: Arhivă

Comentarii Facebook