Clujeanca Rada Mihalcea, premiata de presedintele Barack Obama

Clujeanca Rada Mihalcea, in varsta de 35 de ani, a facut parte, joi seara, din grupul de cercetatori de top premiati de presedintele americii, Barack Obama.

Tanara a absolvit in 1997 Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca si a plecat in 1998 la un doctorat in Statele Unite ale Americii. Rada Mihalcea a devenit profesor asociat si cercetator la Universiatea de Nord din Texas si de atunci a colaborat cu MIT si a lucrat pentru gigantul Google.

La ceremonia de acum cateva zile de la Casa Alba, presedintele Obama a declarat ca "acesti extraordinar de dotati tineri oameni de stiinta si ingineri reprezinta ceea ce e mai bun in tara noastra. Cu talentul, creativitatea si dedicarea lor, sunt convins ca vor conduce domeniile lor spre noi descoperiri si ca ne vor ajuta sa utilizam stiinta si tehnologia pentru ridicarea natiunii si a lumii noastre". Clujeanca nu are cetatenia americana, dar a fost inclusa deja de presedintele Barack Obama, in randul tinerilor "genii" americane.

Rada Mihalcea a primit distinctia "Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers", cea mai inalta pe care o poate primi un cercetator din partea presedintelui SUA.

Tatal Radei Mihalcea este nemultumit de faptul ca autoritatile de la Bucuresti nu au reactionat deloc la acest eveniment. "Am informat din timp toate autoritatile din Romania in speranta ca vor trimite macar pe ambasadorul din SUA la eveniment. Sunt mahnit ca tacerea autoritatilor este totala. Intrucat bunica dinspre mama a fiicei mele a fost nascuta si crescuta in Italia, am considerat de cuviinta sa informez si autoritatile italiene. Spre rusinea noastra, am primit doua semnale din Italia", a spus Dumitru.

El este fericit insa ca fiica lui a reusit sa dea mana cu cel mai puternic om de pe planeta. "Stiu numai ca a stat langa presedinte si intalnirea s-a rezumat numai cu o strangere de mana cu cei din jur si cateva cuvinte pentru a destinde atmosfera. Dupa festivitate mi-a spus in gluma ce impresie i-a lasat intalnirea: Mai sus de presedintele Obama este Dumnezeu si acolo nu doresc sa ajung inca, fiindca mai am mult de lucru aici pe pamant", descrie Dumitru Mihalcea, discutia avuta cu fiica lui imediat dupa decernarea premiilor.

Comentarii Facebook