Psihiatrul șef de la Spitalul Militar Cluj, cercetat în stare de libertate pentru emiterea de adeverințe pshiatrice false

 

Psihiatrul șef de la Spitalul Militar Cluj, Radu Ciurea, cercetat în stare de libertate pentru emiterea de adeverințe pshiatrice false.

 

Ciurea a fost prezentat de procurorii clujeni în fața judecătorilor de la Tribunalul Cluj cu propunere de arestare, dar instanța a respins cererea acestora șia dispus cercetarea psihiatrului în stare de libertate. 

 

Şeful Secţiei de Neuropsihiatrie de la Spitalul Militar Cluj, Radu Ciurea, a fost reţinut, miercuri seara, de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

 

Ciurea este acuzat că, în complicitate cu un alt medic psiholog din Deva, a pus pe roate o rețea care emitea adeverințe alse unor persoane care ulterior au luat pensie pentru persoane cu handicap.

 

Medicul Radu Ciurea este cercetat pentru complicitate la înşelăciune, respectiv înşelăciune, fiind reținut pentru 24 de ore. Procurorii susțin că pe baza adeverințelor emise de medicul clujean 17 persoane au obținut adeverințe de handicap.

 

În respectivele adeverințe Radu Ciurea certifica faptul că acești oameni sufereau de boli psihice grave. Medicul clujean a recunoscut că a eliberat adeverinţe sau scrisori medicale celor 17 pacienţi în decursul anilor 2008-2009, dar că totul era în urma unor diagnostice reale.

Comentarii Facebook