Proxeneți arestați de polițiștii clujeni! Au racolat tinere pe care le injectau cu HEROINĂ pentru a le obliga să se prostitueze


Polițiștii clujeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., depistat și arestat două persoane acuzate de comiterea infracțiunilor de proxenetism și trafic de droguri de risc.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Cluj, au efectuat  două  percheziţii  domiciliare în Bucureşti şi Cluj-Napoca, la  locuinţele a două persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc, acces ilegal la un sistem informatic şi alterare a integrităţii datelor  informatice.  Cei doi bărbaţi au fost arestaţi pentru 30 de zile”, informează IPJ Cluj.

Printre bunurile ridicate în urma percheziţiilor se numără 47 de comprimate de metadonă de 20 de mg., 12 comprimate de metadonă de 5 mg., 16 telefoane mobile, 11 cartele SIM, 2 memory stick-uri, 2 carduri de memorie, acte de identitate ale altor persoane, înscrisuri, un cântar electronic de mare precizie și suma de 1.000 de lei.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul anului 2014, unul dintre bărbați ar fi recrutat una dintre victime, pe care ar fi transportat-o în municipiul Cluj-Napoca și alte orașe din România (printre care Sibiu, Craiova și Oradea) unde a găzduit-o în apartamente închiriate în regim hotelier și ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul său material. 

În vederea racolării clienților, acesta posta anunțuri pe diferite site-uri, care aveau atașate fotografii relevante în acest sens, precum și un număr de telefon de contact. Pentru detalii, cel în cauză  răspundea la telefon și își disimula vocea astfel încât clienții să creadă că vorbesc cu o femeie.

De asemenea, pentru a o constrânge să practice prostituția, acesta ar fi drogat persoana vătămată, injectându-i heroină și creându-i o stare de dependență față de această substanță. 

Aceeași metodă a fost folosită în cazul altor 6 victime. 

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că cel de-al doilea bărbat i-ar fi vândut primului, la interval de aproximativ o saptămană, tablete de metadonă. 

În urma probatoriului administrat în cauză, la data de 12.04.2019, față de cei doi inculpați D.I.I.C.O.T. –S.T. Cluj a dispus reținerea lor pentru 24 de ore.

Totodată, la data de 13.04.2019, Tribunalul Cluj-Secția Penală a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpați. 

În prezent, se continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul B.C.C.O. București, D.O.S. și al Grupării de Jandarmi Mobilă ”Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca.


Comentarii Facebook